Съвет по интеграция

Posted by on Feb 24, 2014 in Български | 0 comments

БИС БАРД стана член на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси (НССЕИВ). Основната задача на съвета е да подпомага Министерския съвет в разработването и провеждането на държавната политика в тази сфера. Следващото заседание на НССЕИВ ще се проведе на 25 февруари 2014, сред темите за обсъждане ще е участието на България в продължаването на Международната инициатива “Десетилетие на ромското включване 2005-2015”.

База в Русаля

Posted by on Jan 16, 2014 in Български | 0 comments

Тази къща се намира в съседство до бъдещото Училище по изкуства и занаяти и отскоро е собственост на БИС БАРД. Тя ще е служи за база на екипа ни по време на изграждането на училищния комплекс.

Къщата вече е с ремонтиран покрив, а през пролетта предстоят довършителни работи, като изграждане на беседка, почистване на стария кладенец и на дворното място.

От любезните ни съдедите разбрахме, че в Русаля (с настоящо население от около 200 човека) са родени 11 писатели! Няма спор, че сме попаднали на вярното място и нямаме търпение да научим повече за него.

rusalya house bis bard

house Rusalya Bis Bard

Отворена позиция

Posted by on Nov 14, 2013 in Български | 0 comments

ТФ БИС БАРД търси да назначи директор на Училище по изкуства и занаяти за социално слаби деца “Димитър Екимов”. Училището ще отвори врати на 15 септември 2014 в село Русаля (Велико Търново). Позицията е свободна от 1 август 2014.

Търсим: кандидат със завършено висше педагогическо образование, професионална квалификация, стаж като преподавател минимум 3 години, афинитет към изкуства и занаяти; динамична, организирана и отговорна личност; позитивно отношение към работата; позитивно отношение към деца от социални институции; отлични комуникативни умения; желание за работа в екип; компютърна грамотност.

Предлагаме: работа в екип от млади и ангажирани професионалисти; отлична работна среда; възможност за развитие; договор; добро заплащане.

Ако проявявате интерес към тази позиция, изпратете мотивационно писмо и CV на адрес: bisbard@abv.bg до включително 6 декември 2013.

Всички кандидатури ще бъдат разгледани при пълна конфиденциалност и подлежат на закрила по смисъла на ЗЗЛД.

Награда за социална дейност

Posted by on Oct 30, 2013 in Български | 0 comments

На 19 октомври 2013 в рамките на благотворителността по време на Бала на Германската икономика, организиран от Германо-Българската индустриално-търговска камара, БИС БАРД получи награда за социална дейност на стойност 5000 лева. Решението за тази сума беше взето от Управителния съвет на камарата.

Финансовата подкрепа ще се използва изцяло за проекта “Училище по изкуства и занаяти за социално слаби деца”, което е в процес на изграждане.

ball1 BNTPKedited

На „Селото като културно звено“

Posted by on Sep 25, 2013 in Български | 0 comments

На 28 и 29 септември 2013 в село Ганчовец ще се проведе за втора поредна година форумът “Селото като културно звено”. Основната идея на събитието е да срещне хора, които работят за развитието и облагородяването на българските села в културно, екологично и инфраструктурно отношение, като запазват традициите, прилагат нови технологии без да нарушават еко равновесието. Организатор на форума е габровската инициатива „Локация – Център 2013”.

Във форума ще участва и БИС БАРД с презентация на проекта Училище по изкуства и занаяти в село Русаля.

ganchovecedited

 

Какво следва

Posted by on Aug 22, 2013 in Български | 0 comments

В момента концентрираме усилията си в разчистването на терена на бъдещия училищен комплекс, и с нетърпения очакваме началото на октомври, когато стартират ремонтно-строителни дейности по изграждането на Училище по изкуства и занаяти.

rusalya school

Архитектурата

Posted by on Aug 15, 2013 in Български | 0 comments

Ето и първите архитектурни скици на Училище по изкуства и занаяти – Димитър Екимов.

VIEW_school

 

Нова локация

Posted by on Apr 15, 2013 in Български | 0 comments

бис-бард-русаля

Училище по изкуства и занаяти – Димитър Екимов има свой дом. Това е красивото село Русаля, което се намира в Северна България, близо до град Велико Търново.

Училището ще заеме сградата и терена на бившата селска гимназия, пустееща от няколко десетилетия. В момента работим над архитектурния план за новия училищен комплекс, който ще бъде готов в края на лятото.

rusalya-school